Despre iubire si saltul cu parasuta

-Ce e iubirea?

-E ca atunci când sari cu parașuta. După lungi perioade de pregătire fizică și împuternicire psihică decizi să te înalți sublim printre nimbuși, ciriuși sau cumuluși( se pare că aceste cuvinte ciudate sunt de fapt diferite tipuri nori, legați între ei prin niște uși), ca mai apoi să te arunci în gol, cu capul înainte, sperând ca la final să ajungi întreg, exact de unde ai plecat, cu picioarele pe pământ.

Totuși, iubirea e mai mult decât atât. E ca atunci când la primul salt umorul instructorului atinge cote înalte(în cazul nostru altitudini) și chiar înainte să sară te întreabă:
” De cât timp sunteți instructor?”
Primele secunde sunt susținute de un strigăt prelung și o zbatere bizară din mâini. Ăsta e momentul în care ți-ai fi dorit să fii pasăre.
După alte câteva secunde, împăcat pe jumătate cu ideea, începi să te bucuri de căderea liberă (de aici și fall în love). Surprinzător, după aceste clipe, o îmbrățișare cu pământul, la vreo 70 km/h pare destul de suportabilă. Așa și cu iubirea, după ce te arunci, nu mai e cale de întoarcere, iar singurul lucru pe care poți să-l faci e să o accepți.
Când în sfârșit te-ai obișnuit cu ideea parașuta se deschide, iar tu zbori ușor peste peisaje splendide, înjurând de bucurie.

Odată ce ai atins din nou pământul, te întinzi pe iarbă, iar primul gând care îți vine în minte e că ai mai vrea odată… sau de mai multe ori.

Cam asta e iubirea.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: